Winkelwagen 0
€ 0,00

Samura Sharpening Stone 240-800 Korrelgrootte

In stock
SKU
SAM SCS-280-C
€ 44,95

betaalmogelijkheden-firstcarcompany
Samura Sharpening Stone 240-800 Korrelgrootte (SAM SCS-280-C)

Samura Sharpening Stone 240-800 Korrelgrootte

De Samura Sharpening Stone 240-800 korrelgrootte is een combinatie slijp / wetsteen die geschikt is om bij botte messen weer een scherpe V-vorm in de snijkanten van het lemmet te krijgen.

Met de grove 240 korrelgrootte kun jij de messnede van je lemmet weer in vorm krijgen en worden oneffenheden verwijderd evenals bramen.

Als u na het bewerken met de 240 grit grove kant het mes lemmet naar tevredenheid hebt bijgewerkt gebruikt u de fijne 600 grit zijde van de slijpsteen om uw mes nog scherper na te polijsten.

Na de slijp behandeling kunt u uw mes naar wens met een hogere en fijnere korrelgrootte voor een vlijmscherp resultaat.

 

Voorbereiding slijpen Samura Sharpening Stone

Het beste kunt u uw Samura slijpsteen voor het slijpen even een aantal minuten in het water leggen zodat de steen zich vol met water zuigt.

Hierdoor wordt het slijpen een stuk gemakkelijker en worden slijpresten makkelijker afgevoerd.

 

Firstcarecompant en Samura

Firstcarecompany is gespecialiseerd in producten van Samura en heft een uitgebreid assortiment voor onderhoudt van messen en tools.

 

Specificaties Samura Sharpening Stone:

- Merk: Samura

- Type slijpsteen: 2-delige combinatie slijpsteen

- Korrelgrootte: 240-800

- Totale Lengte: 17,9 cm

- Gewicht: 467 gram

- Stabiel slijpplatform

- Water controlled

Slijpen en onderhoud

Het is erg belangrijk om messen en tools die bot worden bij te houden door ze te slijpen.

Uiteraard kun je messen naar een slijperij brengen, maar hoe leuk is het om je eigen mes zelf te onderhouden en bij te slijpen tot hij weer vlijmscherp is.

 

Hoe weet je of je mes nog scherp is?

Als je met je mes zonder druk uit te oefen je eten kunt snijden heb je een scherp mes.

Je kunt het ook kontroleren door te kijken of de snijvlakken van je lemmet een scherpe V-vorm heeft aan de snijkanten.

Uiteraard kun je zelf een aantal tests doen of je mes nog wel scherp is.

 

Papier test

Als je met je mes een stuk papier kunt snijden zonder dat het papier scheurt heb je een scherp mes.

Tomaat test

Een tomaat heeft een wat dikke schil, als je kracht moeten zetten om de tomaat goed te kunnen snijden en hij wat indeukt of geplet wordt weet je dat je mes geslepen moet worden.

 

Wanneer weet je dat je mes is toe aan een slijpbeurt?

Als je mes bot is dient je mes geslepen te worden om weer een scherpe V-vorm in de snijkanten van het lemmet te krijgen.

Met de juiste uitrusting en materiaal worden je messen scherper dan ooit en kun je ze goed blijven onderhouden om botte messen te voorkomen.

 

Welke slijpstenen / staven kun je gebruiken?

Om te slijpen dien je een keuze te maken uit de korrelgrootte die je wilt gebruiken.

Als je een bot mes hebt begin je met een grove korrel die wordt aangegeven middels een laag getal.

Je slijp procedure zou er als volgt uit kunnen zien:

Je begint bijvoorbeeld met korrelgrootte 240, hiermee leg je de basis voor herstel van je lemmet om de v-vorm te herstellen.

Daarna slijp je verder met 600 / 800 en ga je door met 3000 / 6000, om het lemmet verder te polijsten en vlijmscherp af te werken start je vanaf korrelgrootte 3000 en hoger.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan