Winkelwagen 0
€ 0,00

Scherfwerende dekens

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Scherfwerende dekens van Firstcarecompany

Scherfwerende dekens

Scherfwerende dekens, ook wel bekend als ballistische dekens of kogelvrije dekens, zijn speciale dekens die zijn ontworpen om bescherming te bieden tegen scherf- en kogelgevaar. De scherfwerende dekens worden vaak gebruikt in situaties waarin er een verhoogd risico is op explosies, zoals in conflictgebieden, bij antiterreuroperaties of in gebieden met een hoog criminaliteitsniveau. Scherfwerende dekens zijn een belangrijk onderdeel binnen de persoonlijke bescherming.

Materialen

Scherfwerende dekens zijn meestal gemaakt van hoogwaardige materialen zoals aramidevezels of Ultra High Molecular Weight Polyethylene. Deze materialen bieden uitstekende weerstand tegen penetratie door scherven en kogels. Een belangrijk kenmerk van scherfwerende dekens is dat de dekens relatief licht van gewicht en flexibel zijn. Dit maakt ze draagbaar en gemakkelijk te hanteren, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende operationele scenario’s.

Beschermende functie

De scherfwerende dekens zijn ontworpen om bescherming te bieden tegen scherven die vrijkomen bij explosies en kunnen ook weerstand bieden tegen bepaalde kogels van vuurwapens. De mate van bescherming hangt af van het specifieke type deken en het gebruikte materiaal. Sommige scherfwerende dekens hebben modulaire ontwerpen, waardoor de scherfwerende dekens kunnen worden aangepast aan verschillende situaties. De dekens kunnen worden bijvoorbeeld worden samengevoegd om een groter beschermingsgebied te creëren.

Persoonlijke bescherming

Een scherfwerend deken draagt bij aan persoonlijke bescherming door bescherming te bieden tegen scherven die vrijkomen bij explosies of andere situaties waarbij fragmentatie kan optreden. Hier zijn enkele specifieke manieren waarop een scherfwerend deken kan bijdragen aan persoonlijke bescherming:

  • Bescherming tegen scherven: het primaire doel van een scherfwerend deken is het verminderen van het risico op het scherfletstel;
  • Kogelwerende eigenschappen: naast scherven, biedt de scherfwerende deken ook bescherming tegen diverse kogels;
  • Veelzijdige inzetbaarheid: scherfwerende dekens kunnen in verschillende situaties worden gebruikt. Ze bieden een veelzijdige oplossing voor bescherming tegen fragmentatiegevaren.

 

Het is belangrijk op te merken dat terwijl scherfwerende dekens waardevol kunnen zijn in bepaalde situaties, ze niet de volledige persoonlijke bescherming bieden die nodig kan zijn in alle omstandigheden.

Als specialist in ballistische beschermingsmiddelen leveren wij maatwerk met betrekking tot scherf en kogelwerende dekens. Indien u een speciaal formaat scherf- en/of kogelwerende deken wenst aan te schaffen, zijn wij in staat dit voor u op redelijk korte termijn te produceren. Eventueel afwijkende maten en bescherming voor specifieke munitie en kalibers behoren tot de mogelijkheden.

Let op! Dit product is alleen op aanvraag beschikbaar en wordt uitsluitend geleverd aan overheidsinstanties zoals politie, justitie en Defensie. Voor specifieke informatie over een bepaald merk of type scherfwerende deken van Firstcarecompany is het raadzaam direct contact op te nemen met Firstcarecompany of onze website te raadplegen.