Winkelwagen 0
€ 0,00

Halsbanden

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Veiligheid met tactische halsbanden

Het werken met politiehonden is een felbegeerde baan binnen politie- en beveiligingseenheden. Het is echter niet voor iedereen weggelegd. De band tussen hond en hondengeleider berust op controle en wederzijds vertrouwen. Het vergt veel tijd en aandacht om die band op te bouwen en te onderhouden. Om het werken met politiehonden zo goed mogelijk te laten verlopen, is de juiste halsband van groot belang. De hond moet in iedere tactische situatie meteen op u als hondengeleider gericht zijn en luisteren wanneer daar om wordt gevraagd. Daarom heeft Firstcarecompany een ruim assortiment aan tactische halsbanden voor beveiliging, politie- en douanemedewerkers.

Waarom werken met politiehonden?

Tijdens het werken met politiehonden staat de veiligheid van uzelf en de hond voorop. Politiehonden worden veelal ingezet voor speurwerk, maar zijn ook onmisbaar als geweldsmiddel. Vooral bij aanhoudingen met een verhoogd risico of samenscholingen waarbij de openbare orde in het geding is, is werken met politiehonden aan de orde. In deze gevallen zijn de honden altijd aangelijnd. Als hondengeleider heeft u dus de juiste tactische halsband nodig die niet losbreekt wanneer de hond trekt, maar ook de nek en rug van de hond niet zal overbelasten. Natuurlijk is naast de veiligheid van de geleider en de hond, ook de veiligheid van een verdachte van belang. Daarom worden honden getraind om te bijten in het arm of been. Bijtincidenten komen op jaarbasis per hond gemiddeld maar een keer voor. Dit laat zien hoe voorzichtig er door politie, douane en beveiliging omgegaan wordt met de inzet van politiehonden als geweldsmiddel.

Meer voor werken met politiehonden

Werken met politiehonden gebeurt dus niet zomaar. Voor iedere situatie zijn er verschillende producten op de markt om u en uw hond zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens uw werkzaamheden. Firstcarecompany biedt naast tactische halsbanden ook politie hondengeleider harnassen. Deze harnassen zijn, net als onze halsbanden, ontwikkeld met de beste materialen. De harnassen en halsbanden worden zelfs grotendeels met de hand geproduceerd om de kwaliteit van het product te waarborgen. Werken met politiehonden kan op deze manier altijd op het hoogste niveau met de grootste mate van veiligheid. Bent u als hondengeleider binnen de marechaussee, beveiliging, douane of politie op zoek naar andere materialen? Dan kunt u bij ons ook terecht voor hondenlijnen, handschoenen voor hondengeleiders en K9 Patches. Bekijk gerust ons gehele assortiment.

Firstcarecompany, specialist in uitrusting

Bent u het gewend om te werken met politiehonden en wilt u alleen het beste voor uzelf en uw hond? Bestel dan eenvoudig online de geschikte halsband en andere producten. Heeft u nog vragen over welke hondengeleider materialen het beste bij u passen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts helpen u graag verder op het gebied van uitrusting!