Winkelwagen 0
€ 0,00

Lexaan schilden

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Lexaan schild

Een lexaan schild is geen overbodige luxe voor arrestatieteams. Een lexaan schild biedt persoonlijke bescherming en werkt goed tegen afweer wanneer u zich in een bedreigende situatie bevindt. Heeft u tijdens de dienst bijvoorbeeld vaak te maken met calamiteiten en agressieve personen? Dan is een lexaan schild onmisbaar. Firstcarecompany levert verschillende lexaan schilden. Deze schilden leveren wij alleen aan overheidsinstanties.

Lexaan schild van polycorbonaat

Lexaan schilden zijn beschermende, doorzichtige schilden die veel zicht bieden, zodat u goed kunt zien wat er aan de andere kant van het schild gebeurt. Over een lexaan schild is een dikke laag polycorbonaat aangebracht, die u beschermt tegen high energy impacts, zoals fysiek geweld, het gooien van stenen en het slaan met stompe, zware voorwerpen. Een lexaan schild is volledig hufterproof en dus goed bestand tegen vandalisme. Ook tegen brandbommen en Molotov-cocktails bent u als drager van een lexaan schild goed beschermd. Wij hebben verschillende lexaan schilden in ons assortiment, waaronder een ESP ACS-60-120 Lexaan Gestoorden Schild. Dit lexaan schild is een lichtgewicht en geeft u alle bewegingsvrijheid, waardoor u snel kunt handelen indien nodig. Het voordeel van dit gestoorden schild is dat de kromming zo naar buiten is gericht, dat een aanvaller of agressor snel en eenvoudig vastgezet kan worden in een hoek of tegen een muur. Deze kromming maakt het ook lastig om u te verwonden of letsel toe te brengen.

ESP-lexaan schild

Alle lexaan schilden van Firstcarecompany beschikken over het speciale ESP-veiligheidssysteem. Dankzij dit systeem wordt u beschermd tegen complicaties zoals luxaties en fracturen van de armen. Zodra een agressief persoon het schild probeert te draaien, schiet uw arm uit de flexibele, kunststof stabilisator om zo letsel te voorkomen. De lexaan schilden zijn zowel rechtshandig als linkshandig te dragen. Het ESP-lexaan schild is gecertificeerd en getest bij een officieel Europees testinstituut. De testresultaten kunt u als overheidsinstelling op ieder moment bij ons opvragen. Het ESP Lexaan schild ASRU-60-100 is verkrijgbaar in drie afmetingen:

  • 100 cm (ASRU-60-100)
  • 130 cm (ASRU-60-130)
  • 160 cm (ASRU-60-160)

Daarnaast bieden wij ook een rond lexaan schild aan dat ideaal is voor instapprocedures in ruimtes met beperkte bewegingsvrijheid.

Schilden van Firstcarecompany

Firstcarecompany heeft meer schilden dan een lexaan schild in haar assortiment. Wij leveren ook kogelwerende schilden aan overheidsinstanties. Een kogelwerend schild wordt ook wel een ballistisch schild genoemd. Een ballistisch of kogelwerend schild heeft een hoge stopwaarde, wat betekent dat de kans op doordringing na kogelinslag geminimaliseerd is. Een kogelwerend schild biedt dus de juiste bescherming wanneer er sprake is van dreiging met een vuurwapen, bommen, high energy impacts of terroristische dreiging. 

Lexaan schild bestellen

Bij Firstcarecompany bieden wij producten voor persoonlijke bescherming voor onder andere hulpverleners, defensie en survival. Wij bieden online en in onze fysieke winkel in Deventer een ruim assortiment: van lexaan schilden tot tactische kleding en trainingsmiddelen. Plaatst u een online bestelling voor een lexaan schild, dan ontvangt u van ons binnen 24 uur een bestelbevestiging. Als overheidsinstelling kunt u bestellen op rekening. Bent u benieuwd wat Firstcarecompany voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan voor u klaar met onze expertise in persoonlijke bescherming.