Winkelwagen 0
€ 0,00

Bloedingen

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 22

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 22

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina

Bloeding stoppen met tourniquet

Wist u dat in het geval van geweldsconflicten en aanslagen bloedingen doodsoorzaak nummer een zijn? Dan begrijpt u ook hoe belangrijk het is dat hulpverleners en medewerkers van overheidsinstanties in kritieke situaties voorzien zijn van de juiste middelen om deze doodsoorzaak zoveel mogelijk te voorkomen. Een veelgebruikt item om een bloeding te stoppen, is een tourniquet. Firstcarecompany heeft verschillende tourniquets in haar assortiment. Bent u op zoek naar een geschikt tourniquet voor in dergelijke noodsituaties of voor trainingsdoeleinden? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Wat is een tourniquet?

Een bloeding stoppen doet u met een tourniquet. Een tourniquet is een knelverband dat om de arm of het been van een patiënt wordt aangelegd om een zeer ernstige bloeding te stoppen. Het gebruik van een tourniquet is een echte noodmaatregel die wordt toegepast om een leven te redden, maar op deze manier een bloeding stoppen kan wel schade veroorzaken. Zenuwen kunnen afgekneld worden en het weefsel krijgt geen bloedtoevoer meer. Daarom is het van uiterst belang dat het stoppen van de bloeding altijd uitgevoerd wordt door een professional. Als hulpverlener bent u degene die op de plaats van het ongeval de tourniquet in elkaar zet en de bloeding probeert te stoppen.

Op tijd bloeding stoppen in noodsituaties

Als eerstehulpverlener komt u vaker in aanraking met levensgevaarlijke situaties dan de gemiddelde burger. Een bloeding stoppen in noodsituaties zal dus vrij regelmatig voor kunnen komen. Om de situatie zo goed mogelijk onder controle te houden, brengt u de tourniquet aan op een veilige plek. Zo brengt u uzelf en het slachtoffer niet onnodig in (nog meer) gevaar. De bloeding moet zo snel mogelijk gestopt worden. Daarom kunt u bij Firstcarecompany ook terecht voor tourniquet pouches. Hiermee heeft u uw materialen altijd direct voor handen en kunt u snel de bloeding stoppen. De tourniquets in ons assortiment zijn speciaal ontwikkeld om de restschade aan weefsel en zenuwen te beperken bij langere beknelling. Daardoor kan in geval van absolute nood de tourniquet zelfs met één hand of door de gewonde persoon zelf aangelegd worden.

Meer benodigdheden voor Eerste Hulp

In het geval van verwondingen is het van belang om een ernstige bloeding in een zo vroeg mogelijk stadium te stoppen. Eerstehulpverleners krijgen natuurlijk met nog veel meer verschillende noodsituaties te maken. Ook daarvoor heeft Firstcarecompany een ruim assortiment met benodigdheden. Wat dacht u van uitrusting voor beademing, reanimatie en onderkoeling? Ook voor verbandkoffers en reddingsmaterialen kunt u bij ons terecht. Neem gerust een kijkje op de rest van onze webshop of neem contact met ons op wanneer u vragen heeft.

Bloeding stoppen met producten van Firstcarecompany

Heeft u de juiste materialen gevonden om in noodsituaties een bloeding te stoppen? Dan bent u meer dan welkom om deze via onze webshop te bestellen. Overheidsinstanties kunnen op rekening bestellen. Binnen 24 uur ontvangt u van ons een bestelbevestiging. Wilt u deze of andere items eerst in het echt bekijken voor u ze aanschaft? Dan kunt u langskomen bij onze locatie in Deventer. Hier helpen onze professionals u graag verder. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij staan voor u klaar met onze expertise in persoonlijke bescherming!