Winkelwagen 0
€ 0,00

Blog

 1. Beschermende brandweerkleding
  31
  Dec

  Beschermende brandweerkleding

  Helaas krijgen hulpverleners steeds vaker te maken met onveilige situaties tijdens de dienst. Ze zijn vaak ter plaatse wanneer er sprake is van agressie, geweld of een noodsituatie. Omdat hulpverleners hun werk altijd veilig moeten kunnen uitvoeren, heeft Firstcarecompany een complete lijn beschermende vesten ontwikkeld voor de brandweer. Firstcarecompany is al dé leverancier van beschermende vesten voor Ambulancezorg Nederland, maar streeft ernaar om iedere hulpverlener en medewerker van een overheidsinstantie zijn/haar werk veilig en optimaal uit te laten voeren. Daarom bieden wij nu ook een ruim assortiment aan beschermende brandweerkleding.

  Brandweer

  Lees meer
 2. Na inspanning komt ontspanning
  27
  Sep

  Na inspanning komt ontspanning

  Op de schouders van hulpverleners, beveiligers, militairen en andere overheidsinstanties ligt dagelijks een grote zorg. Om te voorkomen dat zij hun werk mee naar huis nemen, is het voor hen belangrijk om goed te kunnen ontspannen. Ook wanneer u als liefhebber van onze tactische uitrustingen een lange dag achter de rug heeft, is ontspanning van belang. Wat is een betere manier van ontspanning dan een mooie pot biljart? Door een keu van Biljartwinkel.nl op te pakken en een biljartspel te starten, komt iedereen bij van zijn (werk)dag.

  Een potje biljarten: van keu tot tafel

  Biljart is al eeuwenlang een populair spel om te spelen en om naar te kijken. Er zijn drie vormen van biljart: carambole, snooker en pool. Met de term 'biljart' wordt meestal de 'carambole'-vorm bedoeld - hierbij moeten met de spelbal twee andere ballen worden geraakt. Bij snooker moeten 21 gekleurde

  Lees meer
 3. Steek- en kogelwerende vesten
  01
  Jan

  Steek- en kogelwerende vesten

  In de alledaagse praktijk krijgen hulpverleners steeds vaker te maken met onveilige situaties. Die situaties ontstaan bijvoorbeeld door de landelijke toename aan geweld tegen hulpverleners en terroristische dreigingen. Hulpverleners moeten te allen tijde veilig hun werk uit kunnen oefenen, ook tijdens een noodtoestand. Daarbij komt een steek-, kogel- en scherfwerend vest van Firstcarecompany goed van pas. Wij leveren steek-, kogel- en scherfwerende vesten aan bijna alle RAV's (regionale ambulancevoorzieningen) in Nederland.

   

  Bescherming tegen terrorisme

  Steeds meer ambulancediensten en RAV's kiezen ervoor te investeren in beschermende vesten vanwege het verhoogde risico dat hulpverleners tegenwoordig lopen. Het dragen van

  Lees meer
 4. Kogelwerende vesten door de jaren heen 
  01
  Jan

  Kogelwerende vesten door de jaren heen 

  Kogelwerende vesten worden veelvoudig gebruikt door verschillende instanties. Het leger, de politie en andere hulpverleners dragen ze met hoge regelmaat. Het dragen van een vest is in veel situaties van levensbelang. Dankzij de inzet van kogelwerende vesten is de drager ervan beter beschermd tegen vuurwapens. Kogelwerende vesten klinken wellicht als een moderne uitvinding, maar niets is minder waar. Deze vesten hebben door de jaren heen vele ontwikkelingen doorgemaakt.

   

  Het begin van de kogelwerende vesten

  Het kogelwerende vest vond zijn oorsprong in de negentiende eeuw. Geen ijzersterk schild, maar een dik pak katoen vormde in die tijd de bescherming tegen kogels. In Korea werd ontdekt dat een kogel die van 50 meter afstand was afgevuurd, gestopt kon worden door 30 lagen katoen. Deze veilige vesten waren echter zeer onpraktisch. Door de vele lagen stof waren ze zwaar, heet en makkelijk ontvlambaar. Het concept van

  Lees meer
 5. Onze nieuwe website
  01
  Jan

  Onze nieuwe website

  Welkom op de nieuwe website van Firstcarecompany! Na jarenlange trouwe dienst werd het tijd de oude website te vervangen. Met trots presenteren wij daarom ons vernieuwde online kanaal. Een website met een totaal andere uitstraling, maar nog steeds met de kwaliteitsproducten die u van ons gewend bent. 

  Nieuwe website, nieuw design

  Net als een laag verf zorgt ook een nieuwe website direct voor een frisse uitstraling. De donkere kleuren zijn vervangen door een witte achtergrond en zwarte en groene accenten. Zo krijgt iedere bezoeker een rustige, stijlvolle binnenkomst. Daarnaast wilden wij onze klanten een goed overzicht bieden. Bij Firstcarecompany beschikken wij namelijk over veel verschillende producten. Om door de bomen het bos te blijven zien, is overzicht erg belangrijk. Door de toevoeging van specifieke categorieën en subcategorieën kan iedereen eenvoudig vinden waar hij naar zoekt. 

  Magento 2

  Wij stoppen natuurlijk n

  Lees meer