Winkelwagen 0
€ 0,00

Kogelwerende schilden

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Kogelwerend schild

Kogelwerende schilden zijn onmisbaar voor ieder arrestatieteam. Een kogelwerend schild zorgt voor een veiligere uitvoering van de werkzaamheden van overheidsinstanties. Ze zijn zeer geschikt voor afweer en bescherming tijdens calamiteiten en agressie. Een kogelwerend schild van Firstcarecompany is alleen op aanvraag leverbaar en wordt slechts geleverd aan overheidsinstanties, zoals politie, justitie en defensie.

Ballistische schilden

Een kogelwerend schild wordt ook wel een ballistisch schild genoemd. Ballistiek is de techniek waarmee de kogelbanen van projectielen, voornamelijk kogels, wordt bestudeerd. Een ballistisch of kogelwerend schild heeft een hoge stopwaarde, wat betekent dat de kans op doordringing na kogelinslag geminimaliseerd is. Een kogelwerend schild biedt dus de juiste bescherming wanneer er sprake is van dreiging met een vuurwapen, bommen, high energy impacts of terroristische dreiging. Naast de nodige bescherming biedt een kogelwerend schild ook goede bewegingsvrijheid. Het schild is relatief licht en daardoor makkelijk te dragen.

Kogelwerend schild met LED-module

Firstcarecompany heeft hoogwaardige kogelwerende schilden in haar assortiment, waaronder het ballistische schild met LED-module. Dit lichtgewicht ballistische schild van klasse IIIA is in gebruik bij verschillende AE/VAG-eenheden. Het is zeer geschikt in de praktijk en tijdens de dienst vanwege het lichte gewicht en de hanteerbare afmetingen. De LED-module beschikt over een vermogen van maar liefst 520 Lumen. Dankzij de verblindende stroboscoopfunctie van de geïntegreerde LED-module heeft u een extra afweermechanisme in handen. Daarnaast bevindt zich een ruim kijkvenster op het schild waardoor u voldoende zicht en bescherming heeft. Firstcarecompany biedt u ook de mogelijkheid om het kogelwerende schild te laten bestickeren indien gewenst.

Schilden van Firstcarecompany

Firstcarecompany heeft meer schilden dan een kogelwerend schild in haar assortiment. Wij leveren ook lexaan schilden en gestoorden schilden aan overheidsinstanties. Het voordeel van lexaan schilden is dat deze meer zicht bieden dan een kogelwerend schild. Door het doorzichtige schild kunt u altijd goed zien wat er aan de andere kant gebeurt. De dikke laag polycarbonaat beschermt ook tegen high energy impact, zoals het gooien van stenen en andere zware voorwerpen. Een gestoorden schild van Firstcarecompany is zeer geschikt voor arrestantenzorg. Het is het ideale gestoorden schild om te gebruiken in penitentiaire inrichtingen, TBS-klinieken en cellencomplexen. Net als een kogelwerend schild biedt het de optimale bescherming. Zodra een agressief persoon het schild probeert te draaien, schiet de arm uit de stabilisator om zo een fractuur te voorkomen. Bent u benieuwd naar de testresultaten van onze schilden? Dan kunt u altijd contact opnemen met Firstcarecompany.

Kogelwerend schild bestellen

Bij Firstcarecompany bieden wij producten voor persoonlijke bescherming voor onder andere hulpverleners, defensie en survival. Wij bieden online en in onze fysieke winkel in Deventer een ruim assortiment: van kogelwerende schilden tot tactische kleding en trainingsmiddelen. Plaatst u een online bestelling voor een kogelwerend schild, dan ontvangt u van ons binnen 24 uur een bestelbevestiging. Als overheidsinstelling kunt u bestellen op rekening. Bent u benieuwd wat Firstcarecompany voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan voor u klaar met onze expertise in persoonlijke bescherming.