Winkelwagen 0
€ 0,00

Fire Steels

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-6 van 9

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-6 van 9

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina

Vuurstarter voor outdooractiviteiten

Een heerlijk kampvuur om u aan op te warmen tijdens het kamperen – dan denkt u toch ook meteen aan gezelligheid en een knus samenzijn met vrienden? De mens is de enige soort op aarde die geleerd heeft vuur te maken en beheersen. In oude beschavingen was vuur een kostbaar goed om te overleven. Vuur is praktisch – men kan erop koken, heeft licht wanneer het donker is en kan er materialen mee bewerken, zoals ijzer en klei. Vuur is, kortom, een van de bekendste en oudste technieken om te overleven. Een goede en professionele vuurstarter is daarom altijd handig om te hebben. 

De juiste vuurstarter

Om vuur te maken, kunt u naast lucifers of oudere technieken (zoals een vuurslag of vuursteen) ook een magnesium vuurstarter gebruiken. Vuurstarters, ook wel fire steels genoemd, zijn onmisbaar in de uitrusting van iedere survivalexpert. Een vuurstarter is zeer effectief om onder extreme omstandigheden vuur te maken. Het Zweedse leger ontwikkelde de techniek om vuurstarters te gebruiken, omdat zij altijd de mogelijkheid wilde hebben om vuur te kunnen maken in extreme situaties. Beschikt u een maal over de juiste vuurstarter, dan is het ook belangrijk om het juiste brandbare materiaal te verzamelen om zelf vuur te maken. Berkenschors, tinder sticks, tinder dust en hars zijn goede materialen om te laten ontbranden met uw vuurstarter.

Strikers van Exotac

Firstcarcompany heeft verschillende vuurstarters of magnesium sticks in haar assortiment om zelf vuur mee te maken. Met name de fire steels van het merk Exotac zijn zeer populair onder de outdoorliefhebbers. De Exotac Nano Strikers zijn zeer compacte en professionele fire steels en zijn hét ideale vuurgereedschap om bij u te dragen tijdens uw outdooractiviteiten. Het mooie van dit product is dat het alle materialen in één waterdichte set bevat om vuur te maken. Met de meegeleverde schraapstaal schraapt u over de vuurstarter, waardoor natuurlijke brandstoffen door de vonken van 3.000 graden Celsius gemakkelijk kunnen ontbranden en een vuurtje starten. Hiermee kunt u circa 3.000 keer een ‘strike’ maken om vuur op te starten. Wanneer de staaf van de vuurstarter versleten is, kunt u deze eenvoudig vervangen door een nieuwe. U hoeft dus nooit een nieuwe vuurstarter aan te schaffen, omdat u onderdelen simpelweg kunt vervangen. Tevens is de vuurstarter bestand tegen vocht en water, wat natuurlijk geen overbodige luxe is wanneer u door de wildernis struint.

Vuurstarter bestellen

Als outdoorliefhebber doet u er verstandig aan altijd een vuurstarter op zak te hebben. Deze kunt u eenvoudig bestellen via onze webshop. U ontvangt in dat geval binnen 24 uur een bestelbevestiging. Firstcarecompany hanteert een minimum leeftijd van 18 jaar. Heeft u nog vragen over de geschikte vuurstarter voor u? Neem dan gerust contact met ons op of stap eens binnen in onze winkel in Deventer. Wij helpen u graag verder met onze expertise in persoonlijke bescherming en survival!